De 8 martie politicienii promit că viitorul şef al statului va fi femeie | Muzeul din inima mea

luni, 7 martie 2016

De 8 martie politicienii promit că viitorul şef al statului va fi femeie

Un grup de iniţiativă, constituit ad-hoc, în frunte cu vice-preşedintele PD, Vlad Plahotniuc, militează pentru ca viitorul şef a statului să fie o femeie. Primul pas deja a fost făcut, doi dintre cei mai mari misogini ai ţării, care au spulberat o iniţiativă similară la alegerile locale, au fost excluşi din start din campania electorală printr-o virgulă constituţională. Vorbim aici de Dorin Chirtoacă şi Renato Usatîi. Este adevărat, liderul PL, Mihai Ghimpu, a încercat o mişcare cu calul, anunţând că, dacă tot este poreclit de la un timp încoace Liuda,  partidul îl va înainta pe dânsul. Din fericire, în urma unei discuţii tet-a-tet, de peste două ore, Vlad Plahotniuc a reuşit să-l convingă că Liudmila Fiodorovna este doar un persoană fictivă, care nu poate fi înscrisă în campania electorală, decât printr-o "fraudă" genitală.

În încercarea-i caracteristică de a sfida din nou sistemul, Renato Usatâi a declarat că o va înainta la această funcţie pe maseuza personală, după ce pe şoferul personal l-a făcut proprietar al unui canal TV, cumpărat pe bani mărunţi. Numele maseuzei încă nu ne este necunoscut. În schimb, sunt cunoscute celelalte candidaturi: Monica Babuc, Maia Sandu, Zinaida Greceanîi, Corina Fusu şi Elena Bodnarenco. Ultima tocmai a respins o mită de milioane din partea PD, doar pentru a putea candida. Se pare că Vlad Plahotniuc a încercat şi de această dată să vină cu mai multe candidaturi, dar nu a fost să fie...

Ca de fiecare dată, această iniţiativă nobilă are şi un mic adversar, în persoana liderului Partidului Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase. Acesta a declarat că acceptă târgul doar dacă alegerile vor fi fixate pentru sfârşitul anului 2017, fără a explica de ce. Cu solicitarea acestuia este de acord şi primarul de Orhei, Ilan Shor... Avocata Ana Ursachi a declarat că nu are nimic în comun cu poftele amândurora.