Vara - cel mai slab anotimp muzeal | Muzeul din inima mea

joi, 1 august 2013

Vara - cel mai slab anotimp muzeal

Vara e anotimpul concediilor, iar concediile la moldoveni nu se asociază nici în cea mai mică măsură cu vizita la muzeu. Vizitatorii în marea lor majoritate sunt străini, veniţi la Chişinău în căutare de senzaţii "tari", sau cel puţin, deosebite faţă de cele trăite în destinaţiile turistice clasice. Nici WiFi-ul gratuit nu ne scapă, probabil trebuie să oferim şi bere, la fel gratuită... Numărul vizitatorilor site-ul e şi el de râsul găinilor: 30-40 vizitatori unici pe zi. Compania de hosting face economii serioase la factura de energie electrică. E adevărat şi majoritate muzeografilor sunt prin concedii, evenimente noi nu se desfăşoară, anemia e totală. Toată energia culturală a moldovenilor este emanată în valurile Mării Negre şi celei Mediteraneene. Exponatele transpiră prin vitrine, aşteptând ca puţinii vizitatori să le atragă puţină atenţie răcoritoare.

Dl Google, văzând dinamica vizitatorilor pe lunile iunie-iulie, parcă mă ia peste picior, oferindu-i serviciul Analytics o interfaţă nouă, numai bună pentru a monitoriza fluxul de vizitatori. Doar că fluxul e oarecum lipsă. Aştepţi cu nerăbdare minute în şir să intre cineva, şi te bucuri ca un copil când vezi că în sfârşit apare unul. Ce să mai zici de 3 concomitent, conjuraţie nu alta :).



Sub zece mii de vizualizări de pagină, and still counting down. Singurul lucru care îmi readuce zâmbetul pe faţă e traducerea în română a celor de la Google Inc., care probabil sunt nişte moldoveni umblaţi pe la Italia.

















Dar vara e în toi, reducerile la colecţia de tricouri sunt tot mai mari, deci noul sezon muzeal e aproape. Astă toamnă se poartă exclusiv expoziţii bine croite şi bogat ornamentate. Vă aşteptăm să vă spunem Bine aţi venit!.