Comunicat de presă Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei | Muzeul din inima mea

vineri, 26 iunie 2009

Comunicat de presă Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei


La 27 iunie 2009, ora 12.00, pe teritoriul Muzeului Naţional de Arheologie şi Istorie va avea loc ceremonia oficială de deschidere a târgului meşteşugăresc „Meserii de veacuri în viziune contemporană”, organizat de Uniunea Meşterilor Populari din Moldova în colaborare cu Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei.



Târgul se va desfăşura în zilele de 27 iunie – 1 iulie 2009, reunind meşteri populari care reprezintă o serie de meşteşuguri tradiţionale: olăritul, broderia, croşeta, împletitul fibrelor vegetale, sculptura în lemn, ţesutul covoarelor, confecţionarea bijuteriilor, floristica etc.
La târg, vizitatorii vor putea urmări demonstraţii practice ale diferitelor meşteşuguri. Ceramiştii vor arăta întreg procesul de executare a obiectelor ceramice: formarea cu ajutorul roţii olarului, modelarea manuală, decorarea, smălţuirea şi arderea. De asemenea, se va demonstra ţesutul în stative, confecţionarea diferitelor obiecte din fibre vegetale, confecţionarea bijuteriilor, a broderiilor, cioplitul în lemn.
Produsele lucrate în mod tradiţional şi expuse în cadrul târgului vor putea fi admirate, dar şi cumpărate de către vizitatori.
Târgul este un mijloc de promovare a meşteşugurilor de veacuri în viaţa contemporană.
Program zilnic de vizitare: între orele 10.00 şi 22.00.