Muzeul şi Bacul | Muzeul din inima mea

miercuri, 20 iunie 2012

Muzeul şi Bacul

La 15 iunie 2012 absolvenţii de licee din RM au susţinut examenul de bacalaureat la istorie. Pentru nimeni nu e secret că au avut loc fraude serioase prin care sute de elevi mai puţin însetaţi de această disciplină şcolară au reuşit să se isprăvească cu acest "obstacol" din viaţa lor. Mai multe situri deja au semnalat creşterea fulminantă a vizitatorilor pe care au înregistrat-o în această zi anumite pagini, care "din coincidenţă" coincideau cu subiectele de la examen.

Şi situl MNAIM a devenit martor a acestui fenomen... Un record mai puţin plăcut a fost înregistrat, google analytics numărând tocmai 358 vizitatori diferiţi, care au reuşit performanţa de 1194 vizualizări de pagină (record absolut all time). Cele mai multe vizualizări le-a înregistrat pagina dedicată expoziţiei comemorative "Războiul ruso-turc din anii 1806-1812 şi anexarea Basarabiei. Memoria Estului şi Vestului", tocmai 671 vizualizări. La capitolul surse găsim bătrânul şi omniprezentul google, care cu multă inspiraţie i-a dirijat pe mulţi absolvenţi de licee spre această pagină, ca răspuns la căutările de gen: "basarabia in perioada razboiului ruso-turc" sau "basarabia in contextul razboiului ruso-turc".

Suntem ferm convinşi că dacă scumpii noştrii absolvenţi  aveau să onoreze la 15 mai a.c. vernisarea expoziţiei sus-amintite, la care au participat cu alocoţiuni distinşi istorici locali, acest record  regretabil nu se înregistra. Pe de altă parte nici operatorii noştrii de telefonie mobilă nu aveau să înregistreze venituri miraculoase, iar distribuitorii de dispozitive mobile nu aveau să-şi crească vânzările în ajun ... poate redresarea economiei constă în mărirea numărului de examene la BAC... Pe lângă aceste cugetări fără de sens, avem măcar speranţa că acei care ne-au descoperit la 15 iunie, vor veni în cele din urmă să vadă expoziţia şi să găsească răspunsul la întrebările puse google-ului.

Găsiţi aici şi un extras google analytics pentru 15 iunie 2012, căci un istoric adevărat are obligaţia de a se baza pe sursa documentară.