Clarviziunile unui "prewebitor" pentru anul 2014 | Muzeul din inima mea

marți, 21 ianuarie 2014

Clarviziunile unui "prewebitor" pentru anul 2014

Iată că am intrat într-un an nou. Caii verzi aşteaptă să-şi intre în viteză pentru a putea ridica pereţii. Între timp, vă aduc la cunoştinţă faptul că anul trecut situl muzeului a mai crescut cu un sfert faţă de anul precedent. Nu ştiu dacă o creştere de 25 % e un motiv de mândrie, sau reprezintă un proces obiectiv, doar la fel de "obiectiv" cresc taxele, contribuţiile la asigurarea de sănătate, preţurile şi inflaţia... Părerea mea că nu este. Doar avem un trend demografic descendent. Natalitatea nu face faţă mortalităţii şi migraţiei, de aceea rămânem tot mai puţini şi mai puţini, noroc cu sporirea ratei de penetrare a internetului în sufletele şi buzunarele noastre, care permite o conversie optimizată, prin accesarea resurselor web de diferite televizoare, frigidere şi cuptoare cu microunde inteligente. 

Sigur în calitatea mea de "prewebitor" aş putea presupune că expoziţiile alimentare (precum cea cu cafeaua) vor deveni deliciul acestor aparate, acoperind pe deplin scăderea numărului populaţiei, indiferent ce vor decide unii să reflecte Recensământul general din acest an. Că dă, e an electoral. Dar analiza tendinţelor anului 2013 în comparaţie cu 2012, îmi permite să schiţez în mintea mea bolnavă şi câteva clarviziuni mult mai reale.

2013 vs 2012
1) Numărul de vizite şi vizitatori diferiţi în anul 2014 va mai creşte cu încă circa 25% faţă de anul 2013, ajungând să constituie cca 36280 şi 26500 respectiv. Acest lucru ne va permite în sfârşit să atingem o medie de 100 de vizite zilnice;
2013 vs 2012

2) Numărul de vizite prin intermediul unei recomandări sociale va mai creşte în anul 2014 cu încă cca 80% faţă de anul 2013, demonstrând a câta oară că omul e un animal social;

3) Numărul accesărilor de pe dispozitive mobile (inclusiv tablete) va creşte în anul 2014 cu circa 400% faţă de anul 2013, iar acela de pe desktopuri va cunoaşte o creştere moderată. Acum chiar dacă încă nu avem o pagină optimizată pentru accesări de pe dispozitivele portative, ne ajută progresul tehnologiilor mobile, care permit deja astăzi redarea fără probleme a conţinutului ei standard. Circa jumătate din tot traficul va reveni dispozitivelor Apple, iar ciotul - celor de la Android. Celor care ne vor vizita de pe Symbian le vom solicita respectuos să completeze prin donaţie colecţiile de obiecte uzuale ale muzeului. 

Aşadar, acestea fiind spuse, îmi cer iertare de la domniile voastre pentru faptul că nu am prevăzut războaie şi dezastre, crize şi epidemii, sfârşituri de lume şi începuturi de ere noi, şi vă rog obraznic să mai daţi un click pe bannerele de publicitate de pe sit, ca şi veniturile mele rezultate în urma exploatării acestui blog să mai crească cu un euro la sfârşitul anului 2014.