Faţa adevărată a Moldovei | Muzeul din inima mea

sâmbătă, 21 februarie 2015

Faţa adevărată a Moldovei

Umbrele digitale nu mint
Lăsând la o parte glumele, ceea ce s-a întâmplat zilele astea pe arena politică a republicii moldova (sic!) mi-a lăsat un gust amar şi, din păcate, trebuie să trăiesc cu el. Mulţi zic că ceea ce se vede e de fapt vârful aisbergului şi realitatea e mult mai cruntă. Fiind o fire curioasă am încercat totuşi să răzbat măcar cu un ochi spre lumină. Ce am aflat e de-a dreptul şocant, aşa că luaţi loc pe un scaun şi țineți-vă bine.

Să o luăm cu încetul. Mai întâi să vă zic că blogul pe care-l citiţi nu este despre muzeografie, nici despre politică. E un blog despre calculatoare. Cât priveşte Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei să ştiţi e doar o afacere, nimic mai mult, just business. Celelalte două muzee naţionale la fel se ocupă cu dracu ştie ce, cel de Etnografie şi Istorie Naturală cu industria casnică, iar cel de Arte - cu divertismentul. Cred că e timpul să dau cărţile pe faţă. E vorba de felul în care suntem catalogaţi în registrele electronice ale world wide webului.


Şocant? Staţi că e abia începutul. Să vă spun nişte lucruri şi mai năucitoare. Ştiaţi că Academia noastră de Ştiinţe nu face în realitate niciun pic de ştiinţă, ci doar se distrează pe bani publici, iar Institutul de Istorie, în loc să reconstruiască trecutul nostru, se ocupă cu lecuirea de moldovenism a adepţilor lui Igor Kremlinovici? Apoi să ştiţi.


Şi dacă i-am pomenit pe politicieni, voi ştiţi de unde şi-a acumulat averea Al Capone de Grozeşti? Nimic ilegal vreau să vă zic, vinde omu ca şi mulţi alţii haine la piaţa centrală. Probabil e un negustor înnăscut, căci acelaşi lucru îl face şi primarul capitalei, dar se pare că nu reuşeşte să vândă mai nimic.


Cât priveşte partidele politice, apoi să ştiţi că sferele de interese au fost împărţite în felul următor : PLDM-ului i-a revenit Ministerul Dezvoltării Tehnologiilor Informaţionale, PDM-ul şi-a însuşit Ministerul Agriculturii, PCRM-ului i-a revenit Ministerul Educaţiei,  PL-ului - Ministerul Tineretului şi Sportului, iar PSRM-ului - Serviciul de Informaţii şi Securitate.


Acum să-mi spuneţi din ce surse mass-media vă informaţi. Jurnal.md? - felicitări, sunteţi un microbist veritabil. În privinţa mea, ce să zic, am aflat cu stupoare că sunt un obsedat sexual. De fapt să vă spun de ce. Eu privesc în fiecare luni emisiunea În profunzime cu Lorena Bogza, citesc Ziarul de Gardă şi opiniile unui fost coleg de breaslă, atâta tot, nimic mai mult.


Ce să zic, voi încerca măcar de formă să privesc şi alte emisiuni ProTV...


Cred că e de ajuns, mai bine trăiesc în neştire, căci adevărul te cam dă de gol, în sensul direct al cuvântului. Pentru cei dornici de mai mult adevăr despre Moldova noastră, daţi o tură pe aici.