Sindrom compulsiv-politicianist | Muzeul din inima mea

joi, 3 martie 2016

Sindrom compulsiv-politicianist

După ce, acum câteva zile, în parlamentul de la Chişinău am fost martorii unei epopei a medicului psihiatru și a pacientului, astăzi liderul PSRM, Igor Dodon, a ieşit la rampă, cerând, nici mai mult, nici mai puţin, votarea unei Declarații cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului Republica Moldova. 

Potrivit liderului PSRM, statul Republica Moldova „este capturat de către politicieni, fapt constatat și ca urmare a rezultatelor sondajelor de opinie. Vedem că circa 10% din locuitorii Republicii Moldova, care sunt de profesie politicieni, au subjugat restul 90% din populaţie. Partenerii noștri de subdezvoltare, de la Kremlin, constată același lucru. Instituțiile statului Republica Moldova lucrează în interesul politicienilor, iar succesorii fiecărei guvernări, vin cu o treucă şi mai mare decât precedenta. Noi deja am pregătit-o pe-a noastră, o să crăpaţi de ciudă când o să vedeţi cât de mare e! De aceea, pentru a rupe lanţul acesta blestemat, propun ca toţi politicienii din Republica Moldova să înfăptuiască în comun un act de harakiri”.

Proiectul de hotărâre, supus votului, nu a fost susținut de nici un deputat, nici chiar de membrii fracțiunii PSRM.

Ulterior, liderul socialiștilor a declarat că a avut o criză compulsiv-politicianistă şi că îşi cere scuze de la colegii piesei teatrale, din distribuţia căreia face şi el parte.


RIP Natalia Kracikovskaia