Conjuraţia muzeelor, sau "machinatorii" culturii | Muzeul din inima mea

vineri, 14 iunie 2013

Conjuraţia muzeelor, sau "machinatorii" culturii

În laboratoarele ultrasecrete ale muzeelor naţionale de la noi, evident cu excepţia celui sub numele de cod "Puşkin", aflat în serviciul FSB-ului, se urzeşte un plan monstruos de capturare a lumii. Stradă după stradă este devorată de mrejele diabolicului plan, dar muzeografii tineri şi neliniştiţi nu se satură, astfel că în curând ajungem şi la voi... Gătiţi tigăile şi baricadele, deşi nu sunt sigur că vă mai sunt de folos... Odată pus în mişcare planul se răspândeşte precum o epidemie, iar simptomele ei sunt prea mascate pentru a fi depistate la timp. Cei mai expuşi în acest sens sunt turiştii, măcar bine că avem puţini, dar oricum pericolul iminent de propagare are un nivel înalt de transmitere, mai ales de la lupoaică şi mamut la om. Fiţi foarte precauţi, dar mai bine lăsaţi garda jos, oricum şanse de scăpare sunt foarte mici... Poate dacă apare vreun asteroid la orizont, dar ştiţi cum se spune, nu avem noi aşa noroc. 

În curând pe lângă primari ce inspectează străzi dezasfaltate, veţi putea vedea cum haite de muzeografi, ziua în amiaza mare, înseamnă aparent la întâmplare clădiri cu nişte însemne paleocreştine, greu de înţeles, dar şi mai greu de şters. Dacă a fost însemnată clădirea în care locuiţi, studiaţi sau munciţi, să ştiţi că sunteţi blestemaţi pe veci să faceţi parte din conjuraţia muzeelor. Ne pare rău, dar scăpare nu aveţi, fie deveniţi putrezi de bogaţi, fie falimentaţi, alte opţiuni nu se prevăd.

Caravana noastră culturală vine în curând şi pe la tine, axa răului, pardon, a culturii noastre milenare, te pândeşte când te aştepţi mai puţin. Fii vigilent, vino la muzeu şi informează-te acum în privinţa măsurilor de precauţie pe care le mai poţi încă folosi pentru a te feri de această năpastă.