Practici paleolitice ale liderilor politici "pro-europeni" în epoca gazului rusesc | Muzeul din inima mea

joi, 3 iulie 2014

Practici paleolitice ale liderilor politici "pro-europeni" în epoca gazului rusesc

Anul 2014, cel a sapei... pardon calului de lemn, aduce, după cum nu anticipam (dă.. de prea mult optimism că am scăpat cu bine de îmbrăţişarea şarpelui de H2O şi alţi compuşi de conductă ruginită), mai multe surprize neplăcute. Mai întâi de toate ruşilor li s-a sculat spiritul patriotic după prea multe medalii la olimpiada de iarnă şi s-au pornit a-şi face de cap fără de cap chiar de la cap. Mai apoi, cu aceeaşi ocazie, anumiţi limbrici locali, cărora li s-a părut că e timpul să nască, au început să facă vâlvă prin faţa ochilor, cu tot felul de idioţenii, gen referendumuri axiologice şi adevăruri avangardiste. 

Şi în tot spectacolul ăsta grotesc, care oarecum ar trebuie să ne ţină distraşi de la necesităţile cotidiene, ce să vezi, guvernanţii obosiţi de atâta succese pe plan european, au decis să mai trişeze niţel. Poate poate nu observă potenţialii alegători în plin an electoral ... pfff. Zău, după ce mai mulţi analişti ne promiteau un buget electoral, pregătind moral populaţia de eforia majorărilor de salariu, să faci total invers, chiar trebuie să fie iubitor de sporturi extreme. Deci să le luăm în ordine alfabetică:

1) Prăbuşirea valutei naţionale cu circa 20% şi respectiv a puterii de cumpărare a produselor de import şi a pătrunjelului de export;
2) Deplasarea datei de mărire (corect indexare) a salariilor de la 1 iunie, obicei iniţiat încă de comunişti, tocmai spre 1 octombrie, mai aproape de alegeri, ca nu cumva să uităm;
3) Luând în calcul ce indexare "nebună" ne promit guvernanţii, mă tem totuşi, că de frustrare, bugetarii, pensionarii şi alte categorii vulnerabile de cerșetori intelectuali îi vor răsplăti fie cu absenteism, fie cu un vot de blam.

Posibil suspectând că populaţia nu va gusta din planul electoral A, troika de la guvernare deja s-a apucat pe ticluirea planului B, unul din arsenalul unor escroci de cartier, gen formarea unor partide "clone", jocul de-a partidul neînregistrat etc. etc. E adevărat, situaţia e chiar gravă - pericolul că la putere vor ajunge nişte indivizi şi mai "breji" este foarte mare. Dar spectacolul, ce să spun, e abia la început. Guvernanţii de neanderthal se vede că nu au făcut actorie, pardon economie politică, şi riscăm să ajungem din nou în era dinozaurilor comunişti. Şi atunci, de atâta paleopolitică la tembelizor, muzeele vor rămâne fără vizitatori, care vor lua calea lui Moise spre pământul făgăduinţei biometrice.