Guvernul Filip s-a întrunit astăzi într-o şedinţă extraordinară pentru a discuta pandemia de Plahofobie. Apărută în Republica Moldova de prin 2010, boala este provocată de un virus periculos, care a pătruns la noi printr-un mecanism de expansiune offshore, prin filieră nemţească. Răspândirea mai greoaie a virusului s-a datorat unei îndelungi perioade de convalescență post-comunistă, când datorită infuziilor de fonduri europene a crescut capacitatea de răspuns a sistemului imunitar.
Potrivit ministrului Sănătăţii Ruxanda Glavan, actualmente există mai multe tulpini de plahofobie, denumite în funcţie de tipul de virus care o declanşează :
1) Plahofobia de tip A (atipică) se caracterizează printr-o evoluţie latentă, iar simptomele sunt frecvent ignorate. Deoarece riscul de a deveni activă poate fi declanşat doar de cabina de vot, este considerată cea mai periculoasă tulpină a virusului, din care motiv mai este numită UCIGAŞA SILENŢIOSĂ.
2) Plahofobia de tip B (blogerială), se caracterizează prin agonie şi extaz webian, simptomele pot fi contracarate prin infuzii de ştiri pozitive prin trusturi media omologate.
3) Plahofobia de tip C (comunistă), se caracterizează prin marasm, senilitate şi absenteism electoral, din care motiv nu prezintă pericol clinic.
4) Plahofobia de tip D (dodonică), se caracterizează prin vizite frecvente la budă şi biserică. Din cauza simptomaticii asemănătoare poate ascunde o afecţiune mult mai gravă - putinoizi ai prostatei cerebrale.
5) Plahofobia de tip E
(electorală), investigaţiile pentru descrierea tabloului clinic sunt preconizate a fi finalizate după 13 noiembrie 2016.
6) Plahofobia de tip F (filatistă), a fost totalmente eradicată, se caracteriza prin crize de narcisism şi napoleonism.
7) Plahofobia de tip G (germanică), se caracterizează prin violenţă verbală şi fizică, stări de nervozitate permanentă, discurs incoerent şi agresiv, halucinaţii şi paranoia. Nu poate fi tratată, dar răspândirea bolii poate fi ţinută sub control prin izolare şi medicamente ieftine.
8) Plahofobia de tip H (husată), răspândită cu precădere în zona nordică a ţării, se caracterizează prin "balabolism" cronic şi sindromul Münchausen. Există un tratament special costisitor, dar fără respectarea cu stricteţe a regimului, poate reapărea cu manifestări virulente.
Prim-ministrul Pavel Filip recomandă tuturor cetăţenilor evitarea spaţiilor aglomerate, cu precădere a celor unde se desfăşoară întruniri electorale neavizate de Ministerul Sănătăţii, şi respectarea cu stricteţe a indicaţiilor medicului-şef.