Expoziţii noi la MNAIM | Muzeul din inima mea

luni, 7 mai 2012

Expoziţii noi la MNAIM

 
   
Arhivele Naţionale ale României, Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei şi Asociaţia Naţională a Tinerilor Istorici din Moldova Vă invită să participaţi la vernisajul expoziţiei „Cedarea Basarabiei, a nordului Bucovinei şi a ţinutului Herţa (1940) - între neputinţă şi iresponsabilitate. O perspectivă românească”, care va avea loc la 14 mai 2012, ora 14.00. Expoziţia aduce în faţa publicului numeroase documente oficiale, mărturii personale, hărţi, fotografii, precum şi extrase din jurnale sonore şi filme documentare ale vremii şi va fi deschisă până la 30 mai 2012. Accesul este liber.




   
Cu prilejul comemorării a 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Rus, Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei, în colaborare cu Arhiva Naţională a Republicii Moldova, organizează expoziţia "Războiul ruso-turc din 1806-1812 şi anexarea Basarabiei. Memoria Estului şi a Vestului". Expoziţia include documente de arhivă, hărţi, arme, piese de coifură, cărţi de epocă, medalii, litografii şi picturi. Vernisajul expoziţiei va avea loc marţi, 15 mai 2012, la ora 15.00.

   
La 18 mai 2012, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Internaţionale a Muzeelor, la MNAIM va fi inaugurată şi expoziţia "Obiectul de porţelan. Artă şi Mărturie". Expoziţia include circa 150 de obiecte, care în marea lor majoritate se înscriu în categoria porţelanului funcţional cu aspect decorativ şi, înfăţişându-se într-o mare varietate tipologică, au fost realizate pe parcursul sec. XVIII-XIX în diferite ţări cu tradiţii bogate în arta porţelanului.