A fost identificat şi arestat cel de-al patrulea atacator de la Bruxelles | Muzeul din inima mea

vineri, 25 martie 2016

A fost identificat şi arestat cel de-al patrulea atacator de la Bruxelles

Răsturnare de situaţie în cazul atentatelor de la Bruxelles. Se pare că a existat un al patrulea terorist, a cărui centură explozivă a fost găsită nedetonată în aeroport. Acesta a fost deja prins de autorităţile belgiene şi a fost identificat ca fiind un bătrân de 73 de ani, originar din Glodeni, cu antecedente penale. Se pare că acesta a ajuns în Belgia, după ce a fost dat în căutare internaţională de poliţia din Republica Moldova, pentru o încercare nereuşită de obţinere a unei pensii omeneşti. Serviciile secrete belgiene au declarat că acesta figura în lista internaţională a teroriştilor şi era demult filat de agenţi sub acoperire. 

Bătrânul a declarat că nu avea nicio intenţie de a omorî pe cineva, în afară de a-i trage o palmă deputatei PD Valentina Buliga, care tocmai sosise la Bruxelles, într-o vizită de lucru. Ştiind că este filat, bărbatul a apelat la nişte sirieni, care i-au împrumutat haine, inclusiv o centură explozivă, pentru a intra în aeroport fără a naşte suspiciuni. Ghinionul bărbatului a fost că pasagerii zborului Chişinău-Bruxelles au fost reţinuţi pentru mai mult timp de vameşi, după ce în bagajele lor au fost depistate peste un milion de ţigarete fără filtru aprobat de Comisia Europeană pentru Migraţie. Între timp, teroriştii sirieni, observând că moldoveanul se plimbă nestingherit prin aeroport, au intrat în clădire pentru a-şi pune în acţiune planul macabru. 

Surprinsă de deflagraţii în timp ce era examinată intestinal profund de întreaga poliţie aeroportuară, deputata Valentina Buliga a declarat că nu s-a emoţionat deloc. Doar după ce a fost informată despre faptul că în sala de sosire era aşteptată de un pensionar din Glodeni, a apucat-o "mandrajul".