Pamperşii "Vlad Plahotniuc" - confort şi stabilitate | Muzeul din inima mea

joi, 28 iulie 2016

Pamperşii "Vlad Plahotniuc" - confort şi stabilitate

Un grup de mame care au primit recent cutii cu produse pentru bebeluşii săi din partea fundaţiei Edelweiss, mai nou botezată în cinstea ilustrului şi magnificului mecenat al tuturor timpurilor, marele om de afaceri în politică Vlad Plahotniuc, fac haz pe seama faptului că pamperşii incluşi poartă inscripţionată marca omonimă. "Ne-am fi aşteptat ca suzeta să poarte marca comercială "Vlad Plahotniuc", nicidecum scutecele de unică folosinţă. Îl pun oarecum într-o ipostază jenantă, la câtă caca trebuie să înghită zilnic", au declarat acestea astăzi într-o conferinţă de presă în incinta maternităţii din cadrul Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău.

Imediat după conferinţa de presă am fost contactaţi de liderul PL Mihai Ghimpu, care ne-a declarat că pamperşii, de fapt, erau prevăzuţi pentru ca deputaţii din coaliţia de guvernare să-şi păstreze "demnitatea nepătată" în faţa camerelor de luat vederi, în caz că protestele populare aveau să continue şi se repetau cazurile de agresiune fizică împotrivă lor. Această clauză a fost inclusă în protocolul adiţional secret la Acordul de constituire a Alianţei de guvernare, semnat la 20 ianuarie 2016, care, de altfel, în punctul 24 are prevăzută asigurarea fiecărui deputat cu trei pachete de pamperşi zilnic. "Acum, fiind un om foarte precaut din fire, dl Vlad Plahotniuc s-a gândit să preîntâmpine orice abuz "iraţional" în interes de terţ partid şi a comandat de la fabrica de producţie din China ca aceştia să poarte marca comercială care-i poartă numele. Cum spiritele s-au calmat, dl Plahotniuc a decis în mod unilateral să anuleze acest punct şi să folosească scutecele în alte scopuri" a declarat liderul PL.

În afara microfonului, dl Mihai Ghimpu s-a lăudat că pamperşii adunaţi în ultimele şase luni de către deputaţii PL sunt stocaţi cu mare grijă la sediul partidului, urmând a fi utilizaţi în parlamentarele din 2018. "Eforturile lui Vlad Plahotniuc pentru a anticipa o astfel de situaţie au fost zădarnice. Vom aplica peste marca comercială Instrucţiunile de utilizare în limba de stat, conform legislaţiei în vigoare şi le vom împărţi potenţialilor votanţi. În sfârşit vom avea şi noi pomană electorală şi astfel sunt sigur că, în pofida tuturor pronosticurilor, vom intra din nou în parlament. Aceasta desigur dacă nu cumva trece referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă şi vom fi nevoiţi să le folosim prematur pentru a-l păstra în funcţie, lucru pe care şi mizează Igor Bidon" a ţinut să precizeze dl Mihai Ghimpu.

Am contactat serviciul de presă al fundaţiei Edelweiss în încercarea de a afla cât va mai dura campania de împărţire a scutecelor nou-născuţilor. Ne-a răspuns deputatul PD Sergiu Sârbu, care ne-a declarat să nu ne facem griji: "Pamperşi vor ajunge pentru toţi, inclusiv pentru urmaşii urmaşilor. Mai mult, există iniţiativa ca proiectul de ridicare a plafonul de garantare a depozitelor bancare ale populaţiei la 20.000 de lei, să fie aplicat în felul următor: 6.000 de lei să fie întorşi în bani cash, iar restul în pamperşi "Vlad Plahotniuc" la contravaloarea de piaţă. Cât despre conotaţia de care fac haz unii, acesta a declarat că este finanţată din banii oligarhilor Ţopa.