Scandalul traficanţilor de arme: Igor Dodon reacţionează | Muzeul din inima mea

vineri, 12 august 2016

Scandalul traficanţilor de arme: Igor Dodon reacţionează

Scandalul iscat de prezentarea de către postul britanic de televiziune Sky News a unui material în care o "bandă de traficanţi români" se laudă că vând arme şi muniţii de război în cantităţi nelimitate oricui fără distincţie, a primit astăzi o reacţie şi de la Chişinău. Liderul PSRM Igor Dodon declară că echipa Sky News a ajuns iniţial la Chişinău, la invitaţia primarului Dorin Chirtoacă. Acesta le-a oferit, contra şpagă în proporţii deosebit de mari, adresa firmei secrete de armament din subordinea primăriei capitalei, unde puteau achiziţiona liber orice tip de armament, chiar şi bomba cu hidrogen, ultimul model, cu autograful personal a lui Barack Obama. Dar cum britanicii au scurs în aceeaşi seară informaţia colegelor de la Chişinău, după o beţie cu peripeţii şi doi copii, ce au a se naşte din flori a câta oară, tranzacţia a picat. 

A doua zi, realizând în ce încurcătură au ajuns, cu banii televiziunii cheltuiţi şi fără materialul realizat, jurnaliştii Sky News au început disperaţi să caute pe internet unde la Chişinău se mai poate de cumpărat arme. Acolo au dat peste poza unui bărbat ţinând în braţe ferm o armă de vânătoare şi văzând în el salvatorul naţiei brexitice, l-au contactat imediat. Acesta s-a dovedit a fi chiar liderul PSRM, Igor Dodon, căruia britanicii i-au mărturisit necazul. Din start, Igor Dodon le-a explicat că RM nu este pământ românesc, după cum i-a informat Dorin Chirtoacă, ci rusesc, şi ca atare cu UE nu are nimic. Totuşi Igor Dodon a ţinut să-i informeze că ştie de unde se trag traficanţii de arme din RM: "Încă la 1359 aceştia au poposit din Maramureş şi s-au aşezat pe râul Bâc, ca să creadă lumea că-s vânători şi astfel să nu fie controlaţi de KGB, lucru care le-a mers strună. De atunci statalitatea moldovenească secole în şir a avut de suferit din cauza acestor impostori, care nu se dau plecaţi, nici măcar după ce parcă i-am plecat pe toţii la Magadan, cu ajutorul fraţilor de la Răsărit". 

Ceea ce s-a întâmplat mai departe ne-a fost relatat de jurnaliştii britanici, după ce i-am ameninţat că-l vom ruga pe Ilan Şor să ne împrumute protestatarii pentru a picheta sediul Sky News. Astfel, după cum ne-au comunicat aceştia, după ce liderul PSRM le-a închis telefonul, ei au primit printr-un sms anonim datele de contact ale traficanţilor maramureşeni. Ajunşi în Maramureş, aceştia au mers direct la adresa de domiciliu a traficanţilor "români", unde, însă, au auzit vorbă ungurească. Fără a fi câtuşi de puţin surprinşi, aceştia au intrat în casă ne-englezeşte, fără a bate în prealabil la uşă, cu 20 de secunde înainte, după cum prevede eticheta Casei Regale britanice. Nu au fost surprinşi nici măcar de faptul că în casă au dat peste fratele geamăn a lui Igor Dodon, Attila Dodonics, care încerca în grabă să-şi pună cagula pe cap, împreună cu verii săi de pahar. Jurnaliştii britanici, calmi ca niciodată, le-au propus din prag să se lase filmaţi vânzându-le arme şi vorbindu-le româneşte. Traficanţii au căzut de acord cu mare drag şi gratuit să se lase filmaţi vânzându-le arme, dar pentru eforturile necesare în vederea legării lexicale a fiecărui cuvânt românesc, din scenariul pus la cale, au solicitat 2000 de Euro. 


Procurorul-şef al DNA, Laura Codruța Kövesi, a mulţumit personal redacţiei publicaţiei noastre pentru eforturile depuse şi ne-a promis că va anexa mărturiile jurnaliştilor de la Sky News la dosarul intentat ca urmare a denunţului iniţiat pe WhatsApp de liderii Platformei Demnitate şi Adevăr împotriva oligarhului Vlad Plahotniuc.