Senzaţional! A fost făcută publică lista documentelor sustrase din maşina primarului | Muzeul din inima mea

luni, 29 februarie 2016

Senzaţional! A fost făcută publică lista documentelor sustrase din maşina primarului

În urmă cu câteva minute, pe reţeaua socială Facebook, a fost făcută publică lista documentele sustrase din maşina primarului municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă. Anterior anunţam că, deşi hoţii au fost reţinuţi, bunurile sustrase n-au putut fi recuperate. Autorii postării afirmă că, pe lângă aceste documente, în geantă se mai aflau 50.000 de lei marcaţi cu termenul Mită, un iPhone cu carcasă din aur, un portret al liderului PL, Mihai Ghimpu, scrisori de dragoste de la ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, un aparat de fotografiat cu poze indecente ale logodnicei primarului, jurnalista Anişoara Loghin. Dat fiind că aceste lucruri nu prezintă niciun interes pentru public, ele deja au fost returnate proprietarilor în contul acoperirii pagubelor cauzate clădirii parlamentului în urma protestului violent din 20 ianuarie 2016. 

Pe de altă parte, documentele se pare că valorează ceva mai mult, iar complicii infractorilor solicită pentru originale, nici mai mult, nici mai puţin, 1 miliard de Euro. Potrivit acestora, printre documente se numără Actul Unirii RM cu România, datat cu 27 martie 2018, semnat de "preşedintele RM Vlad Plahotniuc şi preşedintele parlamentului Mihai Ghimpu", Legea de vindere a vorbitorilor de limbă rusă în sclavie americanilor cu aceleaşi semnături, Decretul de impunere a căsătoriilor strict între persoane de acelaşi sex cu pedeapsa capitală pentru orice încălcare, Autorizaţia de construire în locul tuturor bisericilor, a gheretelor şi chioșcurilor, iar în locul Catedralei Mitropolitane din Chișinău, a unui hotel cu 57 de niveluri, etc.

Hoţii ameninţă că, în caz de neplată, vor deschide un portal web, denumit DoriLeaks, pe care vor plasa săptămânal câte un document. Aceştia asigură că banii încasaţi vor merge exclusiv pentru ajutorarea oamenilor sărmani şi vor fi distribuiţi în faţa parlamentului şi guvernului în zilele de şedinţe ale aleşilor poporului şi ale aleşilor aleşilor poporului.