Globalism ştiinţific şi vaccinul intoleranţei | Muzeul din inima mea

marți, 23 aprilie 2013

Globalism ştiinţific şi vaccinul intoleranţei

Astăzi am asistat la o prelegere susţinută de prof. univ. dr. Nicolas Dima, care, spun bunicii, odinioară ne propovăduia de la Radio Vocea Americii idealurile democraţiei şi unionismului. Prelegerea s-a axat pe o temă greu digerabilă pentru stomacul meu (Sud-estul Europei în contextul geopolitic al globalizării şi cazul Basarabiei), de aceea voi fi scurt în aberaţii, scutindu-vă de cheltuieli suplimentare pentru alimentarea salivei din gurile prea-cuviincioase ale domniilor d-voastră. Personal am o poziţie relaxată şi degajată faţă de problema globalizării, da e o fată foarte frumoasă şi care se îmbracă periculos de provocator, dar încă nu a absolvit şcoala medie, deci o mai aştept să crească. Din toate cele auzite am notat câteva idei, pe care recunosc, spre ruşinea mea, le-am scăpat în a le cunoaşte la trup şi suflet:
    1) Tratatele secrete semnate în urma Conferinţei de la Ialta (1945) şi Summitului de la Malta (1989) au fost prevăzute cu o clauză de 50 de ani. Costul destrămării URSS a fost menţinerea zonei de influenţă rusă în unele republici ex-sovietice, inclusiv în actuala Republica Moldova. Aşa că până în 2039, conform calculelor institutului de politici matematice, de pe lângă Academia de Istorie a Moldovei, nu avem şansa să scăpăm de ruşi şi nici ei de noi. Integrarea europeană îşi amână urgent vizita oficială în RM şi pleacă în sejur prin Turcia şi Egipt. 
    2) Nu avem corporaţii internaţionale în RM şi degrabă nu o să avem, chiar şi să vrem. Răspunsul la fireasca întrebare De ce? l-am sesizat din conversaţiile non-verbale - suntem prea intoleranţi unul faţă de altul, iar acest sentiment este implantat la noi până în măduva osoasă: românofilii îi urăsc pe rusofili şi viceversa, ortodocşii îi urăsc pe neortodocşi şi viceversa, heterosexualii îi urăsc pe homosexuali şi viceversa, poporul îi urăşte pe politicieni şi viceversa, comuniştii îi urăsc pe democraţi şi viceversa, Filat îl urăşte pe... ah nu, asta e deja din altă poveste, oricum cred că m-aţi înţeles. Păi iată globalizarea, fraţilor, se hrăneşte doar cu oameni toleranţi, intoleranţii îi provoacă grave arsuri gastrice. De ce credeţi că SUA a căzut prima în gura globalizării, simplu - e ţara cu cei mai mulţi toleranţi pe cap de fosilă nucleară. Ăştia degrabă o să ajungă să adopte o lege anti-discriminare a teroriştilor, singura problemă e că încă niciunul din această minoritate explozofilă nu a reuşit să dea statul american în judecată, pur şi simplu profesia lor are un grad sporit de nocivitate ... Dar mai devreme sau mai târziu cu siguranţă se va găsi, am auzit chiar că unul dintre cei de la Boston a rămas în viaţă, acum e important să-şi găsească un avocat mai bunişor şi voila... va trăi până la sfârşitul vieţii în lux şi miere din daunele morale pretinse pentru intoleranţă. Aşa că intoleraţi-vă şi mai departe dragi concetăţeni şi nu aveţi grijă căci lupul e vegetarian şi până nu înnebunește, nu ne papă.
     3) Sistemul capitalist liberal nu mai are mult de trăit, criza l-a născut şi de la criză va pieri în maxim 10-20 de ani ... Stop! Asta pe undeva am mai auzit-o, ah da, de la cei doi care între 1976-1991 beiau chefir în faţa clădirii actualului parlament, numărând pietrele din preajmă, şi desigur de la fecioraşul lor din flor-r-r-i.
    4) Cel mai mare duşman al globalismului sunt masonii, care au propus să reducă urgent numărul populaţiei de pe glob la 600 de milioane de oameni pentru a evita pericolul globalizării... Ei, vorba lungă sărăcia omului, aşa că mai delectaţi-vă cu nişte poze de la evenimentul cu pricină.