Lacrimile lui Chirtoacă | Muzeul din inima mea

luni, 18 aprilie 2016

Lacrimile lui Chirtoacă

În sfârşit s-a aflat care este cauza răbufnirii emoţionale a primarului capitalei din cadrul emisiunii În profunzime. Se pare că Kremlinul a cerut în mod ultimativ cedarea zahărului donat de România, în vederea asigurării militarilor care vor participa la parada de 9 mai din acest an cu ceai. Guvernul Filip a acceptat imediat, iar zahărul nedistribuit a fost încărcat imediat în vagoane şi trimis spre Moscova. Dorin Chirtoacă, însă, a reuşit să intre în posesia cotei ce urma să revină chişinăuienilor, refuzând categoric s-o cedeze în memoria celor căzuţi pentru "eliberarea ţării de trupele româno-fasciste".

La cererea expresă a lui Vladimir Putin, în acţiune a fost pus planul B, coordonat de liderul PSRM Igor Dodon şi consilierul municipal Ivan Ceban. În joncţiune cu forţele patriotice PPEM, aceştia au aplicat mai multe lovituri pe flancul stâng al apărării edilului PL-ist, care au eşuat însă. A urmat o lovitură pe flancul drept, ce s-a materializat prin iniţiativa PPEM de organizare a unui referendum de demitere a lui Chirtoacă. În pofida forţelor numeric superioare, inamicul a dat dovadă de virtuţi neaşteptate şi a respins şi acest atac. În cele din urmă, în acţiune a intrat omul din umbră, care a fost uşor de convins, după ce Curtea de Apel nu i-a permis privatizarea terenului aferent cafenelei „Guguţă”. La un simplu apel a acestuia, logodnica lui Dorin Chirtoacă i-a dat papucii edilului şi l-a alungat la Ciocana, mai departe de centrul televiziunilor.

Lovitura frontală l-a marcat profund pe primar, care a fost nevoit să capituleze şi să semneze cedarea zahărului. Fiind ferm convins că locuitorii capitalei nu-i vor putea ierta acest eşec, Dorin Chirtoacă a fost gata să-şi ia adio de la un eventual al patrulea mandat, însă s-a răzgândit, după ce a constatat că lacrimile sale au avut un efect halucinant asupra votanţilor săi, care, din cauza stresului, au devenit peste noapte diabetici şi acum au interzis la zahăr.